Peter M. Riemslag Baas
beeldproducent film en foto

Contact M: 06-39757001

Bizzblog

5 Argumenten voor een videoblog voor jouw bedrijf!

Peter Riemslag Baas - Sunday, May 12, 2013
5 Argumenten waarom een videoblog wonderen kan doen voor jouw handelVeel mensen moeten niet veel hebben van videobloggen. Althans, als ze er zelf een moeten maken. Ze zien het als iemand die rechtstreeks tegen een camera iets vertellen die er ook nog eens een sterke (eigen) mening op nahoudt.
Nou ja, dat is videobloggen ook! Maar er zijn meer vormen van videobloggen. Net als schrijven kan een video iets vertellen of tonen over eender welk onderwerp. Maar wel op een manier die jou - als maker - in eerste instantie aanspreekt!

Een videoblog is eigenlijk niets anders dan een online video waarin je de kijkers iets vertelt of wilt laten zien. Kennisoverdracht. Een mening geven. Een instructie tonen. Jouw bedrijf. Het is een andere vorm van communiceren. Anders dan via een nieuwsbrief of een geschreven blog. Persoonlijker en levendiger.

 Je kunt een videoblog bijvoorbeeld gebruiken om


- de commercieel directeur of een medewerker iets te laten vertellen over de producten of diensten van je bedrijf;

- een rondleiding door de kantoren, de fabriek, de werkplaats, het laboratorium, de boerderij, waarmee je laat zien hoe dingen werken of geproduceerd worden;

- iemand verslag te laten doen en te becommentariëren van nieuws;

- een product te beoordelen of juist te laten zien hoe jouw producten werken of kunnen worden ingezet;

- iets grappigs, geks of iets wat je gewoon wilt delen.

En waarom kan een videoblog dan wonderen doen voor jouw bedrijf?


1. Je bedrijf krijgt ook voor de buitenwereld letterlijk een gezicht. Zaken doen is nog altijd mensenwerk. Zelfs bij internetwinkels. Het wordt daardoor toegankelijker. Een beter toegankelijker bedrijf zal eerder (nieuwe) omzet genereren, vertrouwen krijgen en als merk in het (onder)bewustzijn van klanten blijven hangen.

2. Video maakt potentieel saaie inhoud interessanter. Mensen zijn lui; velen kiezen liever voor (passief) bankhangen-voor-de-tv in plaats van (actief) een boek of tijdschrift te lezen. Kijken en luisteren is makkelijker. Zo ook met het consumeren van jouw boodschap. Voor geschreven tekst moet je echt gaan zitten (lezen). Ben je niet alert, dan neem je het ook niet op. Video content daarentegen bestaat uit beeld en geluid. Dat komt natuurlijker in onze hersenen binnen en de inhoud blijft - ook onbewust - beter in het geheugen opgeslagen.3. Videobloggen geeft je de gelegenheid je publiek te vermaken, te animeren en interactief met ze bezig te zijn. Social media is een geweldig hulpmiddel om jouw bedrijf, product of dienst continu onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen. Hen bewust te maken dat je hen iets te bieden hebt. Dat je er bent. En geeft je ook de mogelijkheid om feedback te krijgen van je klanten.4. Een videoblog laat zien dat je bedrijf op het web iets te melden heeft. Is de inhoud vriendelijk, prettig om naar te kijken en interessant? Dan zul je altijd kijkers hebben. En bedenk, als je het goed doet, zullen jouw kijkers die video delen en jouw bedrijf of merk vóór jou promoten!

5. Een videoblog laat zien dat jouw bedrijf mee gaat met de ontwikkelingen in technologie. Met het alsmaar groeiende aantal internetaansluitingen kijken meer en meer mensen video’s online. Met een videoblog blijf je bij de tijd en creëer je ets dat toegankelijk is voor jouw publiek. Waar en wanneer ze maar willen, via welk medium zij maar willen. Denk aan de smartphones en tablets.

Bedenk overigens dat de inhoud van je videoblog niet altijd over jouw bedrijf of merk hoeft te gaan. Het kan - net als een geschreven blog - gaan over alles waarvan jij denkt dat het interessant is te delen met anderen.

Is jouw bedrijf al bezig met videoblogging? Wat zijn jouw/jullie argumenten voor of juist tegen?


Reactie
Jacqueline Riemslag Baas Reactie geplaatst op 11-May-2013 04:38 PM
Wat een geweldige blog! hier hebben we wat aan!

Plaats een reactie

 

Captcha Image