Peter M. Riemslag Baas
beeldproducent film en foto

Contact M: 06-39757001

Bizzblog

360 graden fotografie

Peter Riemslag Baas - Friday, August 02, 2013

Een van de onderwerpen die al lang op mijn planning stonden: het maken van een virtuele tour door prachtig architectonisch landschap. Maar natuurlijk ook toepasbaar in de "normale" zakelijke praktijk. Een virtuele rondgang waarmee de bezoeker interactief door de bezoeker op onderzoek kan uitgaan.

 

De mogelijkheden zijn ongekend. Video, geluid, tekstuele informatie, "gewone" foto's, scans van documenten, een korte voorstelronde van medewerkers in een bedrijf, een productpresentatie. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan er wel in worden opgenomen.

 

De eerste groep waarvoor we dit medium in gaan zetten is de vastgoedsector. Want die zit goed vast. Maar er is zoveel te bieden. Je moet het wel laten zien om het je publiek te laten weten.

Foto's zijn niet genoeg. Er komt meer bij kijken om je als verkoper of verhuurder in deze markt te onderscheiden. En onderscheid........ dat kunnen we maken!

 

Voorbeelden:

 

Een virtuele rondleiding door De Citadel, een

Little Planet button naar rondleiding De Citadel  |  BHIC

historisch pand in 's-Hertogenbosch waar momenteel het Brabants Historisch Informatie Centrum (het BHIC) in is gehuisvest.

We hebben van het terrein op twee plekken een virtuele tour gemaakt met interactieve "hotspots" naar andere locaties, waaronder de begane grond van het BHIC en het souterrain.

 

Little Planet Button Bordeslaan

 

 

 

 

 

 

Een andere locatie hebben wij in een hogere resolutie geproduceerd. Daarmee kan - desgewenst - meer in detail worden rondgesnuffeld. Dit betreft de Bordeslaan in 's-Hertogenbosch, gelegen in het Paleiskwartier. Bekend om zijn landelijk onderscheidende architectuur van appartementsgebouwen die - van afstand en vanuit de lucht bekeken - de contouren van een oud VOC schip weergeven.

 

Aardig is het nog te vermelden dat de rondleiding zowel als "swf" (Shockwave Flash) file beschikbaar is (een voor het internet gemakkelijk en populair bestandsformaat, als "gewoon" html. Beide zijn te "embedden" in de eigen website (een voorbeeld daarvan hebben wij gemaakt op deze pagina: .....vast goed in beeld....... (tabblad "Rondom interactief").

 

Het nadeel van swf files is dat deze vaak op mobiele telefoons en tablets niet zichtbaar zijn. Html is dat natuurlijk wel. Dat is op zichzelf niet zo uniek, maar de combinatie van een interactieve virtuele rondgang door een locatie met HTML is dat juist weer wel.

Tot slot een voorbeeld van de impressie van een winkel, Martine Lingerie in Tilburg.  

Little Planet button naar impressie van de winkel Martine Lingerie in Tilburg.

 

 

 

 

Afijn, klik op een van de plaatjes (of nog beter, bekijk ze beide eens) een laat ons weten wat je ervan vindt!

 

Neem voor meer informatie eens contact met ons op. 

 

Wij zijn heel enthousiast over de mogelijkheden.......... en u?


Peter M. Riemslag Baas

 

fotograaf    |    videograaf

 

 


Reactie
Post has no comments.
Plaats een reactie

 

Captcha Image