Peter M. Riemslag Baas
beeldproducent film en foto

Contact M: 06-39757001

Bizzblog

10 redenen waarom jouw business een video nodig heeft.

Peter Riemslag Baas - Wednesday, May 08, 2013
Lezen is aangeleerd. Onnatuurlijk. Dat doen we ook steeds minder. Waarnemen doen we  altijd. Ook jouw klanten en potentiële klanten. Horen, zien en...... Opslaan!
In tegenstelling tot een nieuwsbrief...... dat wat je ziet en hoort sla je op..........

Onderzoek heeft aangetoond dat in de VS in één maand meer dan 180 miljoen mensen meer den 40 miljard (!) online video’s bekeken. Online video is niet meer weg te denken. En al helemaal niet voor de nieuwe generatie die vertrouwd is met social media, online aankopen en de snel toenemende omvang van het aantal internetwinkels.

  1. 1. 72% van de respondenten zegt zeer waarschijnlijk tot aanschaf over te gaan. Na het bekijken van een video heeft men een beter idee van wat je wilt verkopen. Je kunt beter emotie overbrengen en overtuigend demonstreren of vertellen waarom jouw product of dienst uniek is.

  2. 2. Een video toevoegen aan je website maakt de kans dat de kijker een betalende klant wordt 6 keer zo groot. Een sterke boodschap aan het eind, waardoor de kijker juist tot actie wordt aangezet, maakt die kans nog groter!

  3. 3. Slechts 20% van bezoekers zullen tekst lezen. Maar 80% bekijkt een videoboodschap! De meesten zullen een website met lappen tekst lang niet helemaal uitzitten en dus belangrijke informatie missen. Maar vertel je die informatie in een videoboodschap, dan is de kans groot dat ze deze helemaal zullen bekijken. De informatiewaarde van je site wordt daardoor aanzienlijk vergroot.

  4. 4. Bezoekers van een website zullen 4 keer liever een video bekijken dan wat dan ook. Mensen vinden video’s leuk! Voeg ze alleen daarom al toe aan je website! Jij wilt toch ook dat bezoekers aan jouw website die leuk vinden?

  5. 5. Door video’s aan je site toe te voegen is de kans dat je op de eerste pagina van een zoekopdracht terecht komt maar liefst 53 keer zo groot. Omdat er zoveel informatie op het web is te vinden werkt Google continu aan verbetering van de zoekalgoritmen waarin video’s in toenemende mate de ranking van jouw website positief beïnvloeden. Bedenk nou zelf, de kans dat je na een zoekopdracht op een video klikt is toch ook groter?

  6. 6. Bezoekers die video’s bekijken op een website blijven gemiddeld 2 minuten langer op de site dan anderen. En wanneer prospects en doorverwezen bezoekers beter inzicht hebben in hetgeen je verkoopt, is de kans groot dat ze de website nog beter bekijken en  uiteindelijk tot een koopactie zullen overgaan.

  7. 7. 85% van de internetters bekijken video’s!

  8. 8. 68% van de top 50 internet winkels gebruiken video’s op hun website!

  9. 9. 90% van alle internetverkeer is van video’s afkomstig.

  10. 10. YouTube is de - op Google na - grootste zoekmachine en heeft (evenals Google) de mogelijkheid tot gerichte online advertentiecampagnes toe te voegen aan video’s door middel van “ad words”. Zoeken mensen niet via Google, dan wel via YouTube! En wanneer ze jouw zoekwoorden invoeren, zou je dan niet willen dat jouw video op hun scherm verschijnt??


Dus........ Begin met video! En mis al die potentiële klanten voor jouw sales niet!

Reactie
Post has no comments.
Plaats een reactie

 

Captcha Image